Etterforskningsleder Åse Romuld er foreløpig ordknapp om hva politiet har avdekket under etterforskningen av det som trolig er et dieselutslipp.

Epost-korrespondanse mellom Vågsøy kommune og Vågsøy lensmannskontor viser imidlertid at rørnettet i Refvik er noe av det som har blitt sjekket i forbindelse med etterforskningen. Det kommer fram på kommunens postliste.

– Hvorfor har dere sjekket rørene?

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene før de har fått svar på hva slags forurensning det er snakk om. Politiet har tidligere uttalt at det trolig er snakk om diesel, men det er ikke slått fast ennå. Både Refviksanden og en nærliggende elv ble tilgriset av det forurensende stoffet. Biler og hustak skal også ha blitt tilgriset.

– Når jeg får svar på prøvene så kan jeg være mer tydelig. Det er av hensyn til etterforskningen, sier Romuld.

Hun innrømmer at etterforskningen har tatt lengre tid enn først forventet.

– Vi hadde forventet å bli ferdige tidligere, slår hun fast.

Etterforskningslederen vet ikke når svarene på forurensningsprøvene er klare.

Først mistanke om flydrivstoff

Forurensningen i Refvik ble meldt inn til brannvesen og politi søndag 28. januar. Da var det først mistanke om et mulig utslipp fra fly, ettersom både hustak og biler var tilgriset.

Politiet har siden den gang vært ordknappe om både omfang og utslippskilde.

Flere avhør har blitt foretatt i saken, og både politi og kommune har vært på befaringer i området.

Vågsøy kommune har hatt utgifter på mer enn 35.000 kroner i forbindelse med etterforskningen. Utgiftene er sendt videre til politiet for tilbakebetaling. Utgiftene innebærer blant annet bistand fra brannvesenet og teknisk etat i Vågsøy kommune.