Nordbohus skal rive de slitte «lærerboligene» i Måløy før jul og vil erstatte disse med syv nye eneboliger.

– Boligene vil ligge midt i smørøyet med kort vei til sentrum, mye sol og panoramautsikt over havna i alle boligene, sier Bjørn Nybakk i Nordbohus.

De er nå ferdig med prosjekteringen av feltet etter at de før jul i fjor ble enige med kommunen om kjøp av en tomt i Måløy på 2,8 mål. Tomten ligger i Gate 5 der «lærerboligene» har stått siden siste halvdel av 1960-tallet.

«Lærerboligene» ble i sin tid bygget for å huse lærere som jobbet ved Vågsøy ungdomsskole, som da var ny 100 meter unna. Skolen er for øyeblikket i ferd med å bli erstattet av et nybygg, og nå erstattes også «lærerboligene», som har stått til forfall i flere år, av syv nye boliger.

– Det blir små kompakte eneboliger som vil være rimeligere enn de vanlige eneboligene, forklarer Nybakk.

152–166 kvadratmeter

Boligene, som vil koste fra 3,85 til 4 millioner kroner, blir plassert i to rekker der fire frittstående eneboliger vil ha et bruttoareal på 152 kvadratmeter hver. Tre av eneboligene bygges i rekke og vil være 166 kvadratmeter store. Alle eneboligene bygges over to plan.

Nordbohus kjøper tomten av kommunen for 250.000 kroner og betaler selv for rivingen av «lærerboligene».

– Rivingen kommer på i overkant av 1 million kroner. I tillegg vil grunnarbeidet koste et par millioner kroner.

Planen er å rive de gamle boligene i år. Så starter vi på grunnarbeidet over nyttår og deretter byggingen. Vi regner med det vil gå to år fra byggestart til boligfeltet er ferdig, sier Bjørn Nybakk.

Må selge fire for å starte

Selv om Nordbohus uansett vil rive «lærerboligene», forutsetter byggestart at de får solgt minst fire boliger. Da vil de bygge alle de syv eneboligene for å unngå byggearbeid på området etter at de første beboerne har flyttet inn.

Det planlagte boligfeltet midt i Måløy har fått navnet «VillaHagen».

– Nordbohus hadde et konsept i fjor hvor de lanserte eneboliger under navnet «Villa Lilla». Navnet «VillaHagen» er en modifisering av det, forteller Bjørn Nybakk, som starter salget av eneboligene innen kort tid.