God dekning i Vågsøy gjør at de fleste pasienter kommer til på dagtid.

Det mener Nils Myklebust, leder for Helse- og omsorgsutvalget i Vågsøy kommune.

I uke 50 skal saken behandles i Vågsøy kommunestyre og Myklebust understreker derfor at endelig avgjørelse ikke er tatt enda.

På lederplass 1. desember skrev redaktør Erling Wåge at mange kom til å merke behovet for legehjelp, men Myklebust presiserer at dette i snitt bare utgjør tre personer per dag etter klokken 16.00 i Vågsøy.

– De vil få en lengre vei til lege og det er en ulempe. Men noe av grunnen til at dette antallet ikke er høyere, kan være at vi har god legedekning i Vågsøy, og at alle legestillinger er besatt. Dermed kommer de fleste til på dagtid. Vi har også god ambulanseberedskap ved øyeblikkelig hjelp, men her må vi være på vakt så den ikke blir svekket, sier han.

Vaktbelastning for legene og vikarbruk ligger også til grunn. Istedetfor å ha fire leger på vakt, blir det lagt opp til én lege, slik det i dag er på nattestid og i helgene.

– I antall timer i en uke så utgjør dette 30 timer med felles legevakt, istedenfor 120 timer når vi har det i hver kommune. Dette var dette et samlet utvalg la til grunn, og har sendt til kommunestyrebehandling, poengterer han.