– Skadeverk, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt da han får høre hvordan statuen ser ut.

Flere kunne se at Sildaguten, som står i parken i Måløy, ikke så helt ut som seg selv på 17. mai. Mens resten av Måløy sentrum var pyntet og gjort klar for en hyggelig 17. mai-feiring, hadde noen tilgriset Sildaguten med det som ser ut til å være hvit maling.

I tillegg til maling hadde Sildaguten fått sneiper i munnen.

Helge Hjelle oppfordrer de som har malt Sildaguten om å melde seg og gjøre opp for seg.

– Jeg oppfordrer de som har gjort dette til å melde seg og gjøre opp for seg. Ordne opp i hærverket. Gjør de det, så slipper de kanskje en anmeldelse. Om ikke, så blir det en politisak, lover Helge Hjelle.

Det var Terje Sølvberg og Helge Hjelle som startet innsamlingen til Sildaguten og i 1997 ble Turid Brunsvik Kvalheims Sildaguten avduket av daværende fiskeriminister Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen.

Operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt forteller at de ikke har fått inn noen meldinger om hendelsen.

– Vi har ikke hørt noe og vi kommer nok ikke til å kalle ut folk til dette akkurat nå. Men vi kommer nok til å se på dette i morgen, forsikrer Rimmen.

Han poengterer at slik oppførsel er hærverk, og resultatet kan bli bøter.

– Ja, slike ting faller under skadeverk, og det er som oftest bøter det begynner med. Men en kan også få strengere straffer. Det kommer an på hvor alvorlig det er og verdien på det som er ødelagt, forklarer han.

Ifølge politiet har det ellers vært en rolig 17. mai-feiring.

Natt til 17. mai har etter hvert blitt en festdag for mange, men Rimmen forteller at det har stort sett gått greit for seg.

– Og det er vi selvsagt veldig fornøyd med. Jeg tror nok hele samfunnet er fornøyd med det også, slår han fast.

– Ut ifra de meldingene vi har fått inn, har det gått rolig i natt. Og det skulle jo bare mangle, det er jo en historisk feiring vi holder på med. De som jobbet i natt forteller at det har vært stille og rolig. Det har vært noen episoder her og der, men ikke noe stort, sier Rimmen fornøyd.