Gründerne på Stad Surfing gleder seg stort over at favorittkokken Johnny Miccio er på plass i Hoddevik. Kjøkkensjefen selv jubler over et spiskammers av en annen verden.

– Å ha så direkte tilgang til så gode råvarer, er enhver kokks drøm. Jeg kan gå ut og hente mye selv, smiler Miccio.

Kokken er opprinnelig fra New York, men har for det meste laget mat i California og surfet i Malibu. Han ble kjent med de norske snowboardproffene Mads Jonsson og Jan Petter Solberg da han jobbet på restauranten Club Sushi i San Francisco.

I februar 2014 inviterte de ham til Stad, for å innvie ham i deres matvisjoner for surfehuset Strandro i Hoddevik.

Da Miccio ble spurt om å flytte til Stad for å drive det nyetablerte kjøkkenet, var han ikke i tvil. På nettbrettet sitt viser han frem Instagram-bilder fra en fisketur de hadde under det første besøket.

– Vi fikk krabber, steinbit, torsk og flyndre og lagde masse deilig mat. Det er faktisk den beste krabben jeg noen gang har smakt! Jeg har ikke spist krabbe hjemme i USA siden. Det vil aldri bli det samme igjen.

Ifølge kokken skal det ikke mye til for å trives i Hoddevik. Han peker entusiastisk på fjellene og bølgene utenfor, og snakker om de fantastiske ressurser som finnes nærmest rett utenfor dørstokken: sau, hjort, fisk, krabber, hummer, sopp, bær, urter, frukt, grønnsaker og saltvann.

– Målet er å bruke mest mulig fra nabolaget, og det vi kan få tak i av gode råvarer i hver sesong. Jeg håper jeg kan bidra med å finne nye vrier på kjente råvarer, og presentere smaker som inspirerer folk, sier Miccio.

Les hele saken i onsdagens papirutgave av Fjordenes Tidende.