– Vi begynte forsiktig i fjor, og la oss på to uker, selv om vi nok sikkert kunne lagt opp til tre. Men det handler selvfølgelig også litt om hvor stor interessen blant barn og foreldre er i år, sier lederen i fotballgruppa, Kim Nedreberg Silden.

Han forteller om fantastiske tilbakemeldinger i fjor.

– Det er også med på å gjøre at vi satser i år, sier han.

Som i fjor er Sparebanken Sogn og Fjordane viktig medspiller for at idrettslaget får realisert sommerskolen.

– Vi har fått 50.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftinga i år, og de har vært, og er, en fantastisk støttespiller for oss. Denne støtten er en forutsetning for at vi kan gjennomføre, sier Nedreberg Silden, som også trekker fram andre sponsorers gode hjelp.

Vil avhjelpe foreldre

Nedreberg Silden ser tydelig avlastningsbehovet mange foreldre har i sommermånedene.

– Dette er vanskelige måneder for mange, og vi er i en posisjon som gjør at vi kan sette litt ressurser inn på å skape et sånt tilbud til foreldre og barn, sier Nedreberg Silden.

De er interessert i å knytte til seg andre lag og organisasjoner i prosjektet.

– Vi vil i år i enda større grad prøve å få med dem som bruker hallen, som klatreklubben, turn, håndballgruppa og andre, for at de kan få vise fram sine aktiviteter for barna. Det vil også være en ypperlig sjanse for rekruttering for dem.

Selv om sommerskolen blir arrangert av fotballgruppa er den lagt opp som et allidrettstilbud med fokus på friluftsliv.

– Vi jobber blant annet med en campus på fjellet, ved Nygårdsvatnet, som tanken er at barna også skal få være med på å bygge og utvikle.

Nytt er også at Nordfjordhallen blir en samarbeidspartner.

– Det betyr at vi har muligheten til å legge flere aktiviterer inne i hallen om været krever det eller vi ønsker det, sier Kim Nedreberg Silden, som gjerne tar imot frivillige til innsats.

– Vi har bruk for folk i prosjektgruppa umiddelbart, så alle som vil gjøre en innsats er velkomne.