Videonor-direktør Øyvind Reed liker dårlig at fylkespolitikere stikker kjepper i hjulene for det voksende IT-miljøet i Måløy.

– Det er fryktelig frustrerende å bli motarbeidet av fylkespolitikere når vi forsøker å sette Måløy på kartet. En kan ikke ha politikere som bruker næringslivet i den ene settingen og så gjør dette i neste. Enten må vi jobbe sammen, eller så blir det vanskelig, sier Øyvind Reed.

Fra Boston leder Øyvind Reed Måløy-bedriften Videonor, som i likhet med LocalHost, har IKT-elever fra Måløy vidadregåande skule på sine kontor flere dager i uken.

– Hos oss går de gjennom en omfattende opplæring i teknologien vi bruker, hvordan det er å jobbe i et større fellesskap og hvordan man skal behandle kundene på en god måte. I Måløy har man et næringsliv som er villig til å satse på disse elevene. Vi bruker mye ressurser på opplæringen, og om man plutselig fjerner tilbudet kan ikke nødvendigvis fylkeskommunen komme tilbake ved neste korsvei. Da må vi lage oss andre planer for rekruttering.

– Er argumentet for å fjerne tilbudet at man er redd for at tilbudet blir for populært, så er det helt vanvittig.