– Vi ønsker å være en moderne kommune som bruker teknologi som støtter det at man kan jobbe i den nye kommunen uansett hvor man sitter, sier Flora-rådmann Terje Heggheim til Fjordenes Tidende.

– Dette er ikke ny tenkning, men det er fremtidens løsning. (...) Det er overhodet ikke noe problem å sitte på ulike plasser og gjøre en fullgod jobb på lønn, regnskap og annen tjenesteyting innen administrative funksjoner, sier Leite.

– Nei, denne kommunen blir så stor at det blir ikke noe problem. I tillegg har vi videokonferanseutstyr, sier Leite.

Flora-rådmannen mener IT-miljøet i Måløy styrker hans tro på at desentraliserte rådhusfunksjoner er vegen å gå.

– Det er positivt at der er et oppegående miljø på IT-siden, og det mener vi er en styrke for den nye kommunen om man kan «koble seg på» der.

Ingen skal sies opp

I rådmennenes utkast til intensjonsavtale slår de fast at «alle ansatte vil få tilbud om stilling i den nye kommunen i tilsvarende størrelse og tidsperiode som en har i nåværende kommune.»

Terje Heggheim understreker at ingen skal sies opp, men at enkelte må være forberedt på å gjøre andre oppgaver.

– Jeg pleier å si at jo nærmere man jobber rådmannen, desto mer vil man merke det.

– Målsettingen er at penger som går til administrative kostnader kan brukes i tjenesteproduksjonen. Det er hele poenget med reformen, legger Knut Ove Leite til.

– Jeg kan gjerne mene at det er en klart kandidat, men dette er politikk, sier Heggheim.

Forhandlingsutvalgene valgte mandag å utsette diskusjonen om hva som skal være kommunesenter til neste møte.

– Å flytte ressurser fra administrasjonen til tjenesteproduksjon kan vi oppnå selv om vi ikke har en felles grense, sier Terje Heggheim.

– Dette er to bykommuner på kysten som har veldig mye til felles. Vi har mange av de samme utfordringene og jeg er veldig optimistisk med tanke på at dette vil gi bedre løsninger og sterkere fagmiljø som kommer innbyggerne til gode, legger Knut Ove Leite til.