Både fotograf Lasse Fløde fra Stadlandet og print- og tekstildesigner Torunn Myklebust fra Barmen har vært med i en nominasjonsjury i forbindelse med kåringen av Bik Bok Runway Awards.

Fløde forteller at han synes det var veldig hyggelig å bli spurt om å bli med i nominasjonsjuryen.

– Det viser at det man gjør blir lagt merke til. Det er også hyggelig at konkurransen ser verdien av å inkludere en fotograf i en slik jury.

Fløde sier han som fotograf synes det er gøy å kunne bidra med et litt annerledes perspektiv i dommerpanelet.

– Jeg ser på hvordan designerne fokuserer på sine visuelle presentasjoner, hvem som pusher metode og løsning, og som på gjerne begrensede midler klarer å vise en spennende visjon, sier Fløde og legger til:

– Jeg er generelt en visuell nerd, og har stor interesse også for mote.

Moteprisen ble nylig lansert av kleskjeden Bik Bok og Oslo Runway. Prisen blir omtalt som en støtteerklæring til unge designtalenter.

– Bik Bok Runway Awards (BBRA) er etablert med utgangspunkt i et sterkt ønske om å anerkjenne og løfte fram unge designtalenter som fortjener oppmerksomhet for hardt arbeid og dedikasjon til faget, ifølge en artikkel fra vixen.no.

Prisutdelingen skjer tirsdag 23. august og vinneren får 100.000 kroner i premie.

– Det blir som en forsmak til den nye, norske moteuka Oslo Runway som gjennomføres 24. og 25. august, heter det i artikkelen.