Forslaget om å fylle ut mer enn 600 meter av strandlinja i Moldefjorden med masser fra skipstunnelen ble ikke særlig populært blant grunneierne.

– Vi vil jo ikke foreslå noe som ingen vil ha. Vi vil imøtekomme grunneierne, sier Judith Kvåle (Tverrpolitisk), en av de tre politikerne i synergigruppa for Stad skipstunnel.

Det nye forslaget innebærer at man med massene fra skipstunnelen skal fylle ut et T-formet område, som blant annet inneholder en småbåthavn.

Forslaget tar kun opp 150 meter av strandlinja, i motsetning til det opprinnelige forslaget om å bruke mer enn 600 meter av strandlinja. Utbyggingen i Moldefjorden er ett av tre forslag som blir sendt videre til vurdering fra Selje kommune til Kystverket.

– Hvorfor har vi ikke blitt informert av dere om dette før? Vi har lest om det i avisa, men aldri hørt noe fra dere, sa grunneier Herman Berstad under møtet.

Grunneierne hadde også spørsmål om hvilke hensyn som hadde blitt tatt til grunneierne i prosessen og hvordan bølgene fra skipstrafikken vil påvirke flytebrygger og småbåter i Moldefjorden. Kommunen forteller at området i Moldefjorden ikke er regulert og at det fortsatt skal legges ut til offentlig ettersyn.

– Ingenting er bestemt før planen er vedtatt og vi håper at grunneierne ikke ser løpet som kjørt, når det ligger et forslag til arealbruk i høringsutkastet til ny arealdel. Det er nettopp da innbyggerne må være aktive og komme med innspill. Vi vil heller ha forslag som det er enighet om mellom grunneierne, framfor å arbeide videre med forslag de ikke ønsker, forteller rådmann Ørnulf Lillestøl.

Selje kommune skal møte grunneiere på Stadlandet om masseplassering onsdag 13. april.