Elevene som gikk ut fra ungdomsskolene i Bremanger kommune i vår hadde de nest beste karakterene i fylket.

– Dette er positivt og en gladsak! jubler rektor Kåre Magne Moe ved Hauge skule når han får høre om avgangselevenes gode resultater i Bremanger. Han leder én av tre Bremanger-skoler med ungdomsskoleelever (Svelgen og Davik er de to andre).

– Jeg er egentlig ikke overrasket, for våre avgangselever var oppe i matematikk, og det er en sterk gruppe som i 8. klasse ble kåret til den beste klassen i matematikk landet, sier Moe. I desember 2013 skrev Fjordenes Tidende om 8.-klassingene ved Hauge skule som hadde fått de beste resultatene i landet på de nasjonale prøvene. To og et halvt år senere bidro de, som avgangselever, til nok en fjær i hatten for Bremanger-skolen som hadde 16 avgangselever i vår.

I år har skolen en lærer som videreutdanner seg i Bergen, og Moe forteller at de har flere ansatte som har økt kompetansen på denne måten samtidig som de underviser ved skolen.

– Det er veldig gode vilkår for å ta etter- og videreutdanning her. Du kan jobbe 50 prosent ved skolen og samtidig få full lønn om du studerer ved siden.

Hauge-rektoren forklarer at de har gjennomført store utskiftninger i staben de siste årene, og at snittalderen blant de ansatte er lavere i dag enn det som var tilfelle tidligere.

– Mange lærere med veldig god kompetanse innen fag som matematikk, engelsk og norsk har pensjonert seg. Det har stort sett gått greit å erstatte disse, selv om det ikke var veldig mange søkere til stillingen vi nylig lyste ut.

Rundt 20 lærere jobber i dag ved skolen. I tillegg kjøper de tjenester til bruk i opplæringen innen musikk og kunst og håndverk på ungdomsskolenivå.

Kåre Magne Moe er også tilfreds med tilstanden på skolebygningene og nevner at det kun er noen vindu som må skiftes. Disse har han fått signal om at blir byttet i 2017.