Etter to år med røde tall gjør den nye daglige lederen ved Måløy Verft Jón Thorvardarson det til sin hovedoppgave å sikre et overskudd i 2015.

Etter 715.000 i minus i 2013, kan Thorvardarson bekrefte at det også går mot underskudd i 2014. Så det klare målet for den nye sjefen er å sikre god omsetning og et overskudd i 2015.

– Jeg ser det som min viktigste oppgave å få kontunitet i driften, skape en forutsigbarhet uten de høye toppene og dype dalene, sier han, vel vitende om at verftsbransjen har store svingninger.

– Noe av det må vi leve med, men vi ønsker å dempe det litt. Om vi får det til vil tida vise.

Har jobb til februar

For øyeblikket har de jobb til godt inn i februar, og selv om Thorvardarson kjenner litt på uroen for hvor nye oppdrag skal komme fra, ser han ingen annen løsning enn at de må gjøre så godt de kan.

– Akkurat nå kan det faktiskse ut som vi får inn et nybygg i februar, sier han, men understreker at ingenting er signert.Per i dag består Måløy Verft av tolv ansatte. 20 trengs for å drive verftet optimalt.

– Vi er lavt bemannet for tiden, men oppdrag må inn før arbeidsstokken kan økes.

Nye markeder

Islendingen trives godt på sin nye arbeidsplass og mener kompetansen blant kollegene er noe av det som gir verftet en fordel i konkurransen.

– Det ligger så mye kunnskap og erfaring hos de som jobber her, og det er det som gir oss styrke for framtida, sier han.

Akkurat nå bygger de om en liten passasjerbåt som skal forlenges med 90 centimer.

– Måløy Verft har jo vært en bedrift som hovedsakelig har laget denne typen båter. Men vi jobber også med salg av vindmøllefartøy, og får vi solgt inn et slikt nybygg, sikrer det jobb for 40-60 mann i ett år.

Begge disse markedene er imidlertid inne i en stagnasjon, så verftet ser nå også mot nye markeder. Ett prosjekt her er arbeidskatamaranen F-Cat 1350 for oppdrettsnæringen som de selv har tegnet og utviklet.

– Vi er spente på om F-Cat treffer det lokale markedet. I tillegg skal losbåttjenesten ut på anbud i år, og der kan det være muligheter for nybygg for oss, sier Thorvardarson.