– Vi har hatt et tilsyn og det umiddelbare inntrykket er at det ikke er noen asbestfare, slår Selje-rådmann Ørnulf Lillestøl fast.

– Slik det ligger an nå, så er konklusjonen at det ikke er noen helsefare. Naboene har vært bekymret, men vi kan betrygge dem med at det ikke er noen helsefare i området, sier Lillestøl og legger til:

– Det har nok vært en spredning av asbest under selve brannen, og kanskje rett etterpå, men når det ligger i ro slik det gjør nå, så er det ikke noen helsefare.

Han forteller også at sikringsgjerdet rundt branntomta blir stående en stund fremover.

Alle de siktede er varetektsfengslet fram mot midten av juni. Hovedforhandling er forhåndsberammet til tre uker fra midten av september 2017.

Konkurs

I slutten av mai ble AS Selje Hotel slått konkurs av to tidligere ansatte som hadde utestående lønns- og feriepengekrav.

– Vi jobber med å skaffe en fullstendig oversikt over summen, sier Selje-rådmannen og forklarer at summen blant annet består av kommunale avgifter og dagmulkter som har gått fortløpende siden 1. mai, da kommunen satt frist til eierne om opprydning på tomta.