Til tross for en stram kommuneøkonomi og en hektisk jobb-hverdag har 32 av alle de ansatte innenfor eldreomsorgen i Selje nylig fullført en tilleggsutdannelse.

32 fullførte kurset

Haaland er en av de 32 ansatte i Selje kommune som nå kan skilte med en tilleggsutdannelse i demensomsorgen. Med 90 årsverk fordelt på rundt 130 ansatte er tjenestelederen imponert over at 32 har fullført kurset.

Det er Haaland og kollega Åshild Buland, tjenesteleder for hjemmesykepleien på nordsiden av kommunen, som har vært drivkraften for å få i gang kurset i Selje.

Etter to år er 32 personer nå ferdige med kurset, som heter «Demensomsorgens ABC». Kurset har bestått av fire seminarer og har omhandlet tjueto forskjellige temaer.

Ulike typer demens

I tillegg til Haaland møtte vi også fem andre som har fullført kurset. Alle var enige om at den nye kunnskapen kommer godt med, og at det de har lært gjennom kurset er lett gjenkjennelig i praksis.

Rådmann Ørnulf Lillestøl sier han er imponert over at så mange har fullført kurset.

– Vi er stolte over at så mange ønsker å lære og videreutvikle seg selv og hverandre, og dette i en svært hektisk jobbhverdag, forteller han.