Prosjektleder Terje Andreassen i Kystverket sier han forventer både stort oppmøte og mange spørsmål fra innbyggerne i Moldefjorden og resten av Selje kommune.

Kystverket har nå klart et ferdig utkast til reguleringsplan, samt en konsekvensutredning. Den er klar for politisk behandling og vil bli lagt fram for planutvalget i Selje kommune torsdag.

Deretter skal planen behandles i formannskap og kommunestyre, og til slutt ut til offentlig ettersyn. I planen til Kystverket er det fem grunneiere i Moldefjorden som blir mer eller mindre berørt av den planlagte skipstunnelen.

På Kjøde-siden av tunnelen er det elleve grunneiere som blir direkte berørt av tunnelen. Noen av dem mister boligen, mens andre får inngrep på eiendommen.

Kystverket står kun for området som skal reguleres til byggingen av selve tunnelen. Selje kommune må få på plass reguleringsplanen for eventuelle plasseringer av masser.

– Det vil jo være noen grunneiere som blir berørt av den foreslåtte fyllingen i Moldefjorden, men den har ikke vi noe å gjøre med. Det er kommunen som har ansvar for dette i arealplanen, ettersom det er utenfor det regulerte området til tunnelen.

Fyllingen i Moldefjorden er ett av alternativene for plassering av masser i konsekvensutredningen til Kystverket.

– Men dette trenger vi ikke ta stilling til i reguleringsplanen, det er tidsnok at vi tar stilling til det når det nærmer seg byggestart, sier Andreassen.