– Vi har ikke vært redde for å investere, sier Dag Almenning, seniormedarbeider og snekkermester i Nordvestvinduet. Han har tidligere vært leder for selskapet i flere tiår.

– Eierne har hatt fokus på at pengene skal være igjen i bedriften. Uten de investeringene som har blitt gjort tidligere, hadde det vært vanskelig å drive slik som vi gjør nå, sier den daglige lederen.

Investering på fem millioner

Ett eksempel på dette er den nylige investeringen selskapet har gjort på rundt fem millioner kroner i en ny maskin som kombinerer volum- og spesialproduksjonen. I tillegg har de en omfattende satsing på innføring av «Lean» og forbedringsarbeid i bedriften.

– Dette er en bedrift som har utviklet seg og vokst hele veien. Det er også en stor og viktig arbeidsplass for Vågsøy, sier Maurstad, som også mener Nordvestvinduet er et av de mest utviklingsrettede selskapene i kommunen.

– Det er kjekt å få komme hit og se siste nytt. De er opptatt av fornyelse og på ingen måte en «satt 60-åring».

God start på året

I 2016 hadde selskapet en omsetning på 105,4 millioner kroner. Resultatet før skatt var på 1,9 millioner. Det er 1,3 millioner lavere enn året før.

– Vi er på vei opp, men samtidig så lever vi i et marked med et stort prispress og vil komme til å møte utfordringer, sier Sætren, som blant annet er opptatt av hvordan de fremtidige kommunegrensene vil se ut, særlig med tanke på arbeidsgiveravgift og skatt på næring.

– Eventuelle endringer i eiendomsskatt og arbeidsgiveravgiften er en del av utfordringene vi vil møte, sier han.