Måløy-selskapet Skipskompetanse skal levere design, arbeidstegninger og teknisk bistand til flere fiskefartøy i Russland.

Skipskompetanse, som er et selskap med spesialkompetanse innen design og teknisk utforming av fiskefartøy, meddeler fredag at de nylig ble valt til levering av design, tegninger og teknisk bistand i forbindelse med byggingen av flere nye fiskefartøy som er basert på Skipskompetanse sitt egenutviklede SK-3101R-design. Designet er et utprøvd fiskefartøydesign som brukes til trål-, snurrevad- og ringnothavfiske.

Fartøyene skal eies av et av de største fiskeriselskapene i Petropavlovsk-Kamsjakta-regionen i Russland, V.I. Lenin Collective Fishing Farm, skriver Skipskompetanse i en pressemelding.

- Denne regionen står for en stor andel av fiskefangst landet i russiske farvann. Byggingen av fartøyene skal utføres av russiske verft og reder er enig med Yantar JSC i Kaliningrad om bygging og utrustning av disse moderne og effektive SK-3101R-fartøyene. Reder, verft og Skipskompetanse er også enige om en opsjon på bygging av flere fiskefartøy etter leveransen av de faste avtalene, heter det i pressemeldingen.

Fartøyene i den første designserien blir 50 meter lange og 12 meter brede. Fartøyene blir bygget etter russisk isklassekrav og vil ha RSW-tanker på 800 kubikkmeter. Fartøyene blir klargjort for et mannskap på 15 personer.

Skipskompetanse, som holder til i nye kontorer i Fiskernes Hus i Måløy sentrum, vil også bidra med utvelgelse og leveranse av tekniske løsninger til bruk om bord i disse fartøyene og det er forventet at flere norske leverandører vil bli forespurt om leveranser. Levering av første ferdige fartøy er satt til første kvartal av 2018, forteller Skipskompetanse.

De forklarer at for dem er dette en svært gledelig nyhet som igjen viser styrken og kvaliteten i grunnarbeidet gjort på SK sine design innen fiskeri. Tidligere i 2015 har Skipskompetanse levert designpakker til tre levende fisk-fraktebåter som er et annet designsatsingsområde for selskapet.

- Denne kontrakten er en viktig milepel for Skipskompetanse og vår internasjonale satsing i 2015. Nasjonalt satser vi også innenfor fiskeri og vi håper og tror sterkt at vi skal lykkes videre også i det vi kaller hjemmemarkedet. Resultatene som vi nå ser kommer av hardt kvalitetsarbeid frå alle, bådetilsette og andre tilknyttet selskapet, sier daglig leder Per Jørgen Silden i Skipskompetanse.