Eli Kari Gjengedal og et NRK-team er på Stadlandet 17. mai for å filme til et nytt værprogram.

Og dagen har startet med delvis sol og fint vær.

Selje kommune er i vinden i media for tida. Ikke nok med at NRK Sogn og Fjordane skal lage direktesendte innslag fra 17. mai-feiringa i Selje i år. Et anna TV team fra NRK i Bergen kommer til Stadlandet for å lage værprogram.

NRK-journalist Astrid Rommetveit forteller at dette blir ett av åtte TV-program i en serie om været, som skal sendes i januar/februar 2014.

«Værbitt»

– Arbeidstittelen for programmet er «Værbitt» og Eli Kari Gjengedal er programleder. Etter mange år som værpresentatør skal hun nå ut og oppleve det ekte været, sammen med vanlige mennesker rundt om i landet. Programmet vil ta for seg ulike værrelaterte tema som regn, vind, sol, snø og så videre, sier Rommetveit.

Det første programmet i serien skal være fra Ytre Stadlandet, og handler om hvor alt været kommer fra.

– Da er det jo ikke så rart at vi starter ytterst på Stadlandet. Det er Fastlands-Norges mest forblåste plass, ligger midt i smørøyet for alle lavtrykkene fra vest og kan på mange måter kalles Norges «værhovedstad». Vi velger 17. mai som opptaksdag fordi det er en dag da «alle» skal være ute, uansett vær, sier Rommetveit.

Bilder og værhistorier

Hun sier de håper folk stiller opp med smil og godt humør, og gjerne med noen gode værhistorier eller værvideoer og -bilder fra tidligere feiringer av nasjonaldagen.

– Og så satser vi på skikkelig vind i flagget 17. mai, sier Rommetveit.

Ifølge Rommetveit kommer TV-teamet tilbake til vårt distrikt til høsten for å lage det siste programmet. Da skal de være på Kråkenes fyr i Vågsøy.

Rydde- og pyntedugnad

Marita Aarvik i 17. mai-komiteen oppfordrer bygdefolket om å sørge for at bygda viser seg fra si beste side denne dagen.

– NRK-teamet skal være med oss både under leikene om morgenen og i folketoget som går fra kirka seinere på dagen, så de vil filme forskjellige steder i bygda. Hvis alle sørger for sitt, både rundt husene og på gravplassen, vil det bli bra, sier Aarvik.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.