I prioriteringslisten over hvordan massene fra Stad skipstunnel kan bli brukt i Selje kommune er det fortsatt flerbrukshavna på Leikanger som ligger på topp.

Det kommer fram i kommuneplanens nye arealdel som nå ligger ute til offentlig ettersyn. Planutvalget vedtok prioriteringslista for massene fra skipstunnelen under et møte i slutten av juni.

Flerbrukshavna på Leikanger blir etterfulgt av et nytt næringsområde ved Hatlenes, et nytt industriområde ved Årsheim (3), næringsområde for fiskeindustrien i Moldefjorden (4), utvidet næringsområde på Flatraket (5) og ny hurtigbåtterminal ved Krakereid (6).

Nabokommunene Vanylven og Vågsøy har begge områder som er detaljregulert for mottak av masser fra skipstunnelen. Selje har derimot ennå ikke områder som er ferdigregulert til dette formålet, bortsett fra et industriområde på Flatraket som nå er foreslått utvidet.

Kristian Nave, leder for Plan og utvikling forteller at Selje kommune håper å vedta den nye arealdelen i slutten av 2016 eller tidlig i 2017.

– Vi er interesserte i å få fornuftig bruk av massene lokalt. Det er det som er målsettingen vår, en kommuneplan der det er mulig å detaljregulere områdene til tunnelen faktisk blir bygget, understreker Nave.