Nyligfikk en gjeng barn ved Skram sko­le i Mål­øy høre Elvis-ge­ne­ral Hel­ge Hjel­leslippe nyheten om at de også øns­ker å få meg seg barn og unge un­derElvisfestivalen 14.–16. august.

Planen er å lage eteget Elvisshow for barn under Elvisfestivalen.

– Det­te er ikke bare en gub­be­fes­ti­val, men en fes­ti­val for mu­sikk­in­ter­es­ser­tei alle ald­re. Nå plan­leg­ger vi to show vi kal­ler Bar­nas Elvis og Ju­ni­orElvis, sier Hjel­le.

– Det blir delt inn i to klas­ser, en opp til 12 år, og den and­re fra og med12 til 16 år. Og vi ut­ford­rer barn og unge til å mel­de seg på, sier Hjel­lesom skry­ter av lo­kal ung­dom.

– Vi har jo så man­ge en­ga­sjer­te un­ger som syn­ger og opp­trer, både ale­neog i grup­per og kor. Her kan en del­ta ak­ku­rat som en vil, ale­ne el­ler sam­menmed and­re, sier han.

Velg din Elvis-låt

Elvisfestivalen har på sine nett­si­der fått satt opp en lis­te med over 100Elvis-lå­ter som del­ta­ker­ne kan vel­ge mel­lom.

– Her lig­ger bruks­an­vis­ning for hvor­dan en las­ter ned mu­sikk og teks­ter,sier Lars Kjø­len, som står for det tek­nis­ke.

Lis­ten er til­gjen­ge­lig fra og med i dag, og her kan en gå inn og øve seg.

– Det er vel­dig en­kelt å fin­ne fram, sier Kjø­len, om nett­si­den der enbåde kan mel­de seg på, vel­ge sin sang og las­te den ned.

Pla­te­inn­spil­ling og tur

Un­der fes­ti­va­len vil det bli mon­tert to ute­sce­ner i Mål­øy sen­trum, ogdet er på dis­se ung­dom­me­ne vil få opp­tre.

– Vi stil­ler med bak­grunns­mu­sikk og tekst, sier Hjel­le, som understrekerat en verken trenger å synge som Elvis eller kle seg ut som ham.

Ko­mi­te­en kan også skilte med pre­mi­er i begge klasser.

– De hel­di­ge vin­ner­ne får gå i studio og spil­le inn vin­ner­lå­ten på pla­te,sier Hjel­le.

Den and­re pre­mi­en heller ikke spesielt dårlig – et Elvis-cruise for hele fa­mi­li­en,Oslo-Kiel, i sep­tem­ber.

– Cruiset er for to voks­ne og to barn, pluss en til. På den­ne tu­ren vilvinneren også få opp­tre på Color Line sin sce­ne.

– Så nå er det bare å øve. Vi hå­per å høre Elvis run­ge fra både ba­de­rom ogi Mål­øy-ga­te­ne fram­over, smi­ler Kjø­len.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende