Morten Hagen (H) tror Kristin Maurstad (Ap) vil gjøre en god jobb som ordfører, men er skuffet over at Høyre ikke fikk anledning til å diskutere et mulig samarbeid med Arbeiderpartiet.

- Jeg må først si gratulerer til Kristin. Hun får en spennende jobb i fire år og jeg har tro på at hun kan gjøre en god jobb som ordfører, sier sittende ordfører Morten Hagen (H).

Onsdag kveld ble det klart at Kristin Maurstad (Ap) blir ny ordfører i Vågsøy kommune etter at Arbeiderpartiet har fått med seg Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Tverrpolitisk liste og Rødt på en politisk plattform, som blant annet inneholder løfter om en uendret skolestruktur og et løfte om å ikke heve eiendomskatten.

Morten Hagen er skuffet over at Høyre, som fremdeles vil være kommunens største parti med åtte representanter i det nye kommunestyret, ikke klarte å dannet et flertall.

- Vi skal gå inn i kommunestyret som den største gruppen og være konstruktive og jobbe for å få på plass positive saker for Vågsøy kommune, slår han fast.

Han forklarer at Arbeiderpartiet ikke ønsket å diskutere et mulig samarbeid med Høyre.

- Det er overaskende at Arbeiderpartiet har gått sammen med de partiene de har gjort og ikke vært villige til å snakke med Høyre. Vi har samarbeidet godt i perioden og vært samkjørte i mange saker. Sammen kunne vi hatt et flertall, men jeg forstår at de ønsker å gjøre det på en annen måte og det må vi bare respektere, avslutter ordføreren.