Fylkesmannen går imot forslagene fra Selje kommune om plassering av masser fra Stad skipstunnel ettersom de mener forarbeidet ikke er grundig nok.

– Jeg tror kommunen har et stort stykke arbeid foran seg. De ønsker å legge til rette for svært store utfyllinger i sjø, og det kan være konfliktfylt. For å ivareta både samfunns- og miljøinteresser er det nødvendig med bedre konsekvensutgreiing, sier ass. fylkesmiljøvernsjef Eline Orheim ved Fylkesmannens kontor.

– Hovedinnvendingen vår er at konsekvensene ikke er godt nok utgreid, noe som gjør at det blir vanskelig å ta stilling til hovedgrepet i planen nå, sier Orheim.

Hun roser imidlertid Selje kommune for å ha gjort en god jobb med kommuneplanen sin arealdel, tatt til betraktning at den sist ble oppdatert i 1993.

Orheim forteller at Fylkesmannen ser store utviklingsmuligheter i Selje og at de derfor er opptatt av å hjelpe kommunen videre i arbeidet for å regulere områder til mottak av massene.

– Det er ikke ofte vi kommer for å delta på slike møter, så det er en anerkjennelse for Selje. Vi har forståelse for at kommunen ønsker utvikling, og vi vil hjelpe dem på veien videre.

– Møtet var veldig opplysende og vi fikk en konstruktiv dialog, sier Terje Ødegård (Tvp).

En av bekymringene har tidligere vært at kommunen er presset for tid til å få regulert områder for mottak av overskuddsmasser. Men under tirsdagens møte kom det fram at kommunen har god tid til å oppdatere arealplanen.

– Tidsmessig er det mulig å få det til, sa Orheim under møtet.Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) sier møtet med Fylkesmannen var svært konstruktivt, og at de fikk informasjon som er nyttig i forbindelse med at de nå må jobbe fram mot en andregangshøring for arealplanen.

Selje kommune må nå inn i en andre runde med arealplanen.