– Vi kommer til å tilråde at Åslaug blir prosjektleder for den videre kommunesammenslåingsprosessen og rådmann i den nye kommunen. Åslaug er rådmann i den største av de to kommunene, så det er i utgangspunktet ganske naturlig at det er hun som blir rådmann i den nye kommunen. Det er heller ikke hensiktsmessig å ha en omfattende prosess og diskusjon om valget mellom oss i den fasen vi er i nå, sier Selje-rådmann Ørnulf Lillestøl til Fjordenes Tidende.

Nyheten om at Lillestøl ønsker å tre til side og gi rådmannen i Eid ansvar for den videre sammenslåingsprosessen gjennom en prosjektstilling kom fram under formannskapsmøtet i Eid forrige uke. Det var Fjordabladet som først omtalte saken.

– Prosjektlederen er den personen som er med på å bygge opp den nye kommunen. Derfor er det naturlig at den samme personen går over og overtar som rådmann i den nye kommunen, sier Lillestøl.

Selje-rådmannen mener det er riktig at Krogsæter får prosjektstillingen som Kommunal- og moderniseringsdepartementet anbefaler kommuner å opprette når de er inne i sammenslåingsprosesser.

Det er også vanlig at de som er ansatt i en slik stilling blir rådmann i den nye kommunen.

Lillestøl understreker at den endelige rollefordelingen ikke avklares før saken har vært oppe i kommunestyrene i Selje og Eid.

Det er en fellesnemd som formelt tilsetter. Denne vil bli oppnevnt I sommer, ifølge Lillestøl.