Flere ganger i året kommer blant annet barn fra Skavøypoll barnehage til Trollskogen barnehage i Måløy for å boltre seg på lekeområdet som går over flere plan i terrenget.

– Vi har fantastiske uteområder her i Trollskogen. I tillegg bruker vi Måløy stadion, løypene og fjellstiene mye. Vi er veldig heldige med beliggenheten, smiler pedagogisk leder Hildegunn Gerhardsen Silden, idet hun tar imot gjestene. Bak henne myldrer det av store og små barn, som løper fra det ene lekeområdet til det andre. – Kom, vi klatrer! roper Lise Holvik i det hun tar fart og hopper lett oppover det ujevne terrenget utenfor barnehagen.

Hjelper på motorikk

Venninna Dina Kvalheim følger henne hakk i hæl, og sammen løper de mot trærne helt på toppen av barnehageområdet.

Der henger de fra greiner, hopper og klatrer helt til de kjenner lukten av popkorn fra bålet like ved, laget av ansatt Marita Hovde.For de 65 barna som går i Trollskogen barnehage er dette en helt vanlig dag, fylt med lek og aktivitet på uteområdet som strekker seg oppover fjellveggen i Måløy. – Målet er å bruke naturen så mye som mulig, sier den pedagogiske lederen om hverdagen i barnehagen. Hun mener utfordringene barna får fra det ujevne terrenget bidrar til å utvikle både motorikk og selvstendighet.– I begynnelsen kan det være utfordrende for små føtter å komme seg rundt her, men det tar ikke lang tid før de springer rundt på egen hånd, forteller hun og legger til at de ansatte ser at barna utvikler seg kort tid etter de har begynt i Trollskogen.

Blir selvstendige

– Uteområdene og terrenget har en kjempeeffekt på det motoriske hos barna. Vi har hørt fra lærere at dette også blir tydelig når barna begynner på skolen. De blir flinke og selvstendige, legger hun til.

Forelder Bodil Trollebø sier det store uteområdet absolutt var en faktor da hun bestemte seg for hvor hennes barn skulle gå i barnehage. – Vi tenkte mye på det at barnehagen ligger fint til, og at barna får leke mye ute, forteller hun.