En telefon fra Mattilsynet fikk kunstnerparet på Galleriet mot Storhavet i Selje til å slutte tvert med servering av kortreist eplekake.

I et hyggelig, lite karnapp i kunstgalleriet, med tre små bord og vakker utsikt mot Selja, hav, svaberg, kunstinstallasjoner og markblomster har kunstnerne Kjell Stig Amdam og Grethe Berge i flere år servert kaffe og heimelaga eplekake. Fredag solgte de det siste eplekakestykket i den vesle «kafeen» i Galleriet mot Storhavet/Atelier Amdam i Selje.

Men nå er det altså slutt på serveringa.

– Jeg fikk en telefon fra Mattilsynet i Måløy på fredag. De sa de hadde fått ei anonym bekymringsmelding om vårt kjøkken og vår matproduksjon. Jeg har aldri tenkt på Grethes eplekake som matproduksjon. Vi har gode tradisjoner her, med å åpne dørene og sette over kaffen når vi får gjester. Først og fremst er vi et kunstgalleri, men litt av konseptet er at vi har dette lille hjørnet, der folk har kunnet sitte litt med en kopp kaffe og et stykke eplekake og se ut over havet, sier kunstneren.

Han forteller at telefonen fra Mattilsynet satte en stopper for dette, sjøl om de ikke fikk noe serveringsforbud. Men det var for mange formaliteter og rapporteringer som var nødvendige for å kunne fortsette. Kunstnerparet orker ikke å forholde seg til byråkratiet som følger med dersom de fortsatt skal servere kake.

Les hele saken i papirutgaven onsdag 7. august.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.