Et stort folkelig engasjement rundt klatreparksaken i Vågsøy de siste dagene gjorde at kommunestyret vil se på aktuelle tomter på nytt.

- Jeg regner med at mange har fått med seg det store engasjementet som har vært rundt denne saken de siste dagene. Dette er et trivselstiltak som det er viktig å få på plass. Vi ønsker å se på dette på nytt og til de som ikke vil ofre parkeringsplasser så trenger man ikke parkeringssplasser om man ikke har folk til å benytte disse, sa Daniel Gangeskar (V) i dagens møte.

Innstillingen fra formannskapet sist uke var å takke nei til pengegaven på 250.000 kroner fra Sparebankstiftelsen til en ny klatrepark. Bakgrunnen for forslaget, som kom fra Arbeiderpartiet og som fikk støtte fra alle de andre partiene, var at man ikke hadde funnet en egnet tomt til klatreparken. De ville i stedet bruke pengene som kommunen hadde satt av til formålet til mindre installsjoner (lekeapparat) i Måløy sentrum.

De siste dagene derimot har imidlertid mange reagert på at et 2,5 år langt arbeid med klatreparken var i ferd med å bli resultatløst. Tore Myrestrand, som bor sør i Gate 1 i Måløy, uttalte onsdag til fjt.no at han mente klatreparken burde plasseres på parkeringsplassen vest for VIC Måløy og Natas thaimat i gaten. Forslaget har fått stor støtte i sosiale medier og det er nettopp denne parkeringsplassen at lokalpolitikerne nå ønsker utredet på nytt.

- Jeg var nylig i Selje med barnebarna som har fått opp et slikt klatrestativ og det var veldig populært. Jeg klarer ikke å se at vi ikke kan ta oss den korte tiden det er til neste møte til å se på dette på nytt. Det vil være et nederlag om vi ikke får opp en slik klatrepark i sentrum, sa Roger B. Silden (Ap).

Hans partikollega Terese Gjerde (Ap), som satt i gruppen som vurderte ulike tomter i Måløy sentrum, har skrevet på Vågsøy Arbeiderparti sin Facebook-side at hun forventer at det vil komme en naboklage om klatreparken plasseres på parkeringsplassen vest for VIC Måløy og Natas thaimat.

- Jeg ber om at det før neste behandling av denne saken blir tatt kontakt med naboer og forretningsdrivende i området slik at vi ikke kommer opp i en situasjon der vi får en naboklage slik vi gjorde sist vi var enige om en tomt å bruke (vest for Postenkrysset), sa Morten Hagen (H) i dagens kommunestyremøte.

Skal klatreparken plasseres på parkeringsplassen må også området omreguleres. Rådmann Knut Ove Leite forklarer at å omregulere parkeringsplassen kan ta opptil to år, men at lokalpoltikerne kan velge å gi seg selv en dispensasjon fra den gjeldende reguleringsplanen dersom de ønsker dette og ikke Fylkesmannen setter foten ned.