Navn: Annette Gjeterud

Alder: 27 år

Adresse: Lauvstad i Volda

Sivilstatus: samboer

Yrke: Utekontakt Vanylven kommune

Hobby: klatring, snowboard, friluftsliv og litt skating

Aktuell med: har ansvar for ungdomsklubben på Fiskå Ungdomshus, som starter opp igjen på fredag.

– Fredag er det ungdomsklubb i Fiskå. Er det et nytt tilbud?

– Den ungdomsklubben som jeg har ansvar for nå, i regi av kommunen, starta opp i fjor. Vi hadde litt sporadiske ungdomskvelder på høsten, der vi prøvde ut ulike lokaler rundt om i kommunen. Først var ungdomsrådet med på å planlegge og komme med forslag om dag, tidspunkt, lokaler og så videre. Etter nyttår har vi hatt fast annenhver fredag.

– Hvorfor ungdomsklubb?

– Bakgrunnen for oppstart var etterspørsel fra ungdommene ved gjentatte anledninger. I nesten alle klassene, fra 7. til videregående, ble det nevnt som noe de ønsket seg i kommunen, en samlingsplass for ungdom. Det forebyggende perspektivet ved ungdomsklubben er også en viktig grunn til å arrangere slike kvelder.

– Hvordan er interessen?

– Det er mange som benytter seg av tilbudet, spesielt ungdomsskoleelever og 7. klasse, men det har også vært en del fra videregående. Det har vært rundt 40–50 innom hver kveld det siste året. Tilbudet er fremdeles under utvikling, men det fungerer godt slik det er per dags dato.

– Hva skjer disse kveldene?

– Opplegget er ganske fritt, egentlig. Ungdommene er selv med og steller i stand, planlegger og rydder. Vi bruker kinokiosken, der noen ungdommer har fått opplæring og bytter på å ha ansvaret. Så har vi ofte diskotek i kinosalen. Det er også ungdom som har ansvar for musikk og opprigging. Noen ganger lager vi mat, som taco eller pizza. Og så har vi gjerne en eller annen type underholdning, som bordtennisturnering eller lignende.

– Hva sier ungdommen selv om tilbudet?

– Tilbakemeldingene jeg har fått er at mange er veldig fornøyd med en slik plass å komme til. De liker at det ikke er altfor mye opplegg, men at det er rom for å bare henge med vennene sine. Flere sier de synes det er bra at det kommer ungdom fra alle bygdene og fra forskjellige klasser. Det er selvfølgelig ikke alle som bruker tilbudet, så jeg jobber hele tiden med å nå ungdom gjennom andre aktiviteter og møtepunkt.