Formannskapet gikk inn for en leieavtale med Brunsvik Eftf AS, men politikerne synes det er vemodig at kommunen nå mister sitt eneste bowlingtilbud.

– Det er synd at vi mister dette tilbudet, men det er viktig å understreke at det ikke er kommunen som presser ut Brunsvik Bowling. Eierne hadde ikke presentert et slik tilbud til kommunen dersom de hadde hatt interesse for å drive bowlingen videre, sier varaordfører Kristin Maurstad (Ap), som sammen med resten av formannskapet gikk inn for at kommunen takker ja til den tilbudte leieavtalen fra Brunsvik Eftf AS.

Avtalen, som gjelder for 10 år, har en årlig leiepris på 364.000 kroner.

Tilbudet fra Brunsvik kommer ti år etter at biblioteket ble midlertidig plassert i Heradsheim. Kommunen har lenge hatt et ønske om å finne bedre egnede lokaler til biblioteket, og med Stiftelsen Måløyraidet sitt ønske om å flytte inn i Heradsheim, ble det bestemt at biblioteket skulle få større lokaler.

Usikker framtid

Styreleder for Brunsvik Eftf AS, Arve Nygård, vil ikke uttale seg om fremtiden for Brunsvik Bowling før kommunestyret har behandlet saka 18. juni.

– Det er ikke skrevet noen kontrakt med kommunen ennå, og jeg vil derfor heller ikke kommentere saka på nåværende tidspunkt, sier Nygård.

Daglig leder Thierry Robert Weemol er også ordknapp om fremtiden til Brunsvik Bowling. Han fikk første høre om endringene da Fjordenes Tidende kontaktet ham i forrige uke.

– Ingen har snakket med meg om dette. Utover det vil jeg ikke kommentere saka, sier den daglige lederen.

Brunsvik Bowling har i dag fire ansatte.

– Trist

Venstrepolitiker Selma Strand-Larsen sa under formannskapsmøtet at hun er splittet i saka om de nye bibliotekslokalene.

– Jeg synes det er kjempetrist at man ikke lenger får et bowlingtilbud. Jeg har selv bowlet mye gjennom årene, sier Strand-Larsen, som samtidig mener det er viktig med et større og bedre bibliotek i Måløy.

– Det vil gi innbyggerne et godt tilbud, og spesielt når det kommer til integrering av flyktninger. Biblioteket kan være en fint sted til slikt arbeid, sier politikeren og viser til at biblioteket vil fungere som et samlingspunkt for flere folkegrupper.