– Surfing som en del av kroppsøving på skolen har vært en suksess i høst, og Stadlandet skule ønsker å ha det igjen til våren. Selje skule har også lyst til å være med på dette. Så interessen finnes på skolene, det avgjørende blir om vi får inn nok penger til det, sier Calle Magnusson i Ervik surfshop, som tok initiativ til surfing som en del av skoleundervisningen.

Ungdomsskoleelevene fra Stadlandet skule hadde første time med surfing i august 2016, og Magnusson håper å starte opp igjen med tilbudet for skoleelevene i april/mai.

Rektor Anita Hoddevik og initiativtaker Calle Magnusson.

– Jeg kan ikke garantere at det blir surfing som en del av skoleundervisningen igjen, men jeg vil gjøre mitt ytterste for å få det til. Det er veldig stor interesse for det.

Vil ha mer

Stadlandet-rektor Anita Hoddevik sier surfing som en del av kroppsøving har vært både lærerikt og utviklende, både for elever og lærere.

– Vi vil gjerne fortsette til våren, men det er et økonomisk aspekt her.

Til oppstarten av surfing som en del av timeplanen til Stadlandet skule i fjor høst gikk nemlig næringslivet inn for å sponse utstyr og bruk av instruktører. Til våren trengs nye midler for å lønne instruktører.

– Vi har jo ikke midler selv til å leie inn surfeinstruktørene, sier rektoren.

I tillegg til surfing får elevene svømmeopplæring som en del av undervisningen i Hoddevik.

Hun legger til at tilbakemeldingene fra elevene på surfetimene kun har vært positive.

– Det er mange elever som har vegret seg for å være i vann som nå har snudd om, og hiver seg ut i bølgene. Det har vært udelt positivt for oss. Det er helt sikkert.

Hele Stadlandet ungdomsskole har vært med på opplegget, som består både av surfe- og svømmeopplæring i Hoddevik. Livredning er også en viktig del av undervisningen, samt å lære seg hvordan man takler elementene i havet.