– Vi ønsker å hjelpe flyktningene som kommer til Norge, sier Alabdullah, som sammen med sin kone Fiton Samir og et vennepar har samlet inn et lass med klær, sko, leker, elektronikk og møbler som er skal sendes videre til et mottak i Jølster.

– Det passer fint å gjøre det nå før jul, smiler han.

Han har også kjøpt et brukt orgel, og håper å få plass til det i bilen slik at han også kan gi dette som gave til flyktningmottaket.

– Kanskje det er noen som kan spille julemusikk på det, foreslår han.

Har vært i samme situasjon

Ekteparet Majd Dali og Fatima Bidewi har også hjulpet til med innsamlingen til flyktningene.

De kom selv som flyktninger fra Syria til Norge for et par år siden, og vet hvordan det er å komme til et nytt land uten egne eiendeler.

– Det er viktig for oss å gjøre dette fordi vi har vært i samme situasjon. Vi hadde ingenting da vi kom til Norge, sier Dali.

De syriske vennene har også hjulpet flyktningfamilier lokalt. Nylig kom en familie fra Libanon til Vågsøy, og da hjalp Dali og de andre til med å finne klær, sko og møbler til dem.

Flyktningrådgiver Ingrid Sunde synes det er fantastisk at vennegjengen gjør denne innsatsen for nye flyktninger som kommer til kommunen.

– De har hjulpet nye flyktninger med å skaffe TV-er, sykler og klær. Det er et kjempeflott initiativ som de har funnet på selv..

Vil gi noe tilbake

Salah Alabdullah sier han synes det er fint å kunne gi noe tilbake til kommunen.

– Vi har fått masse hjelp både fra kommunen og naboer, sier han, og vil særlig takke nabo Elise Silden for alt hun har hjulpet til med.

Fra 2014 og fram til november 2016 har det kommet 68 flyktninger til Vågsøy kommune. Neste år er det vedtatt at 15 nye skal flytte til kommunen.

Salah Alabdullah sier han ønsker å være en ressurs, og når han er ferdig med introduksjonsprogrammet i norsk og samfunnsfag til våren ønsker han å sette i gang en gruppe med flyktninger som på frivillig basis hjelper eldre og andre innbyggere med ting som hagearbeid og maling.