Nærmere 100 personer skal i sving i katastrofeøvelsen mellom Måløy og Raudeberg mandag kveld. Øvelsen gjør at fylkesvei 617 blir stengt i to timer.

– Vi har fått tillatelse fra Statens vegvesen til å stenge veien i denne perioden, så de som skal til og fra Nord-Vågsøy denne kvelden må planlegge, forklarer brannsjef Helge Hjelle i Vågsøy kommune.

Stengingen av fylkesvei 617 skjer i perioden fra klokken 18 til klokken 20 i kveld. Da skal nærmere 100 personer involveres i det som er den største katastrofeøvelsen i Vågsøy kommune på mange år.

– Alle nødetatene er med. Brannvesenet, politiet, ambulansen, Røde Kors og kommunens kriseledelse deltar. Det er den største øvelsen vi har hatt på i alle fall 10–15 år og vi gjør alt vi kan for at den skal være så realistisk som mulig, sier Hjelle.

Elever i aksjon

Han forklarer at en skal gjennomføre en fullskalaøvelse hvor blant annet nødetatene skal øve på å samarbeide på skadestedet. Kommunens kriseledelse blir også blir testet i øvelsen.

Elever fra Måløy vidaregåande skule skal delta, og leder Eli Blålid i Vågsøy Røde Kors forklarer at elevene skal bidra som markører. Hjelpekorpset vil også være sminkører for å gjøre øvelsen så realistisk som mulig.

Ingenting å frykte

Brannsjefen kan naturlig nok ikke si noe om innholdet i selve øvelsen. Han ønsker likevel å informere lokalbefolkningen om at det skal være en katastrofeøvelse i Vågsøy i kveld slik at de mange utrykningskjøretøyene som blir på veiene i dette tidsrommet ikke skaper unødvendig frykt i lokalbefolkningen.

– Her kan det bli mye sirener fra brannbiler og ambulanser, det kan komme helikopter og redningsskøyta kan komme til å bli kalt ut.

Åpner kun i nød

Hjelle understreker at det er kun i nødtilfeller at fylkesvei 617 mellom Måløy og Raudeberg kan åpnes i perioden denne øvelsen pågår.

– Skulle noe helt spesielt oppstå, som for eksempel at noen av nødetatene må til Raudeberg, vil vi selvsagt åpne veien. Men utover det blir veien stengt, så her må de som for eksempel skal på teater i Måløy denne kvelden, planlegge godt. Ellers blir de stående i kø og gjøre øvelsen enda mer realistisk, sier Hjelle.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende