Mens forslagsstillerne nekter for at det er tilfellet, mener både rådmannen og flere parti at kommunestyret nå har bestemt å legge ned skolene på Bryggja og i Holvik.

– Jeg klarer ikke å lese dette vedtaket på en annen måte enn at det betyr nedlegging av skoler. Og jeg klarer ikke å se at en skal klare å legge ned andre skoler enn Holvik og Bryggja, sier konstituert rådmann Tone Holvik til Fjordenes Tidende.

Med 15 mot 12 stemmer ble det nemlig Sp, Frp og Bryggjalista sitt budsjettforslag som ble vedtatt i kommunestyret i Vågsøy torsdag kveld.

1. april

Det legger opp til millionkutt i Vågsøy-skolen fra 2016 og det ble samtidig bestemt at en avgjørelse om hvor mange barneskoler en skal ha i kommunen og hvor ungdomsskolen skal ligge i fremtiden, skal tas innen 1. april neste år.

Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre mener imidlertid, i likhet med rådmannen, at en avgjørelse om å legge ned barneskoler nå allerede er tatt.

– De som stemte for dette forslaget har stemt for å endre strukturen på skolene i Vågsøy, slår Morten Hagen (H) fast.

Høyre sa i sitt budsjettforslag klart ifra om at de ønsket legge ned Holvik og Bryggja skule. Det skremte bort Venstre, som dermed følte seg presset til å stemme på flertallsforslaget da disse forslagene ble satt opp mot hverandre. Edvard Iversen (V) forteller at de «rett og slett ikke kunne stemme for Høyres forslag», og var lite fornøyd med å måtte velge mellom to forslag som langt på vei legger ned skoler. Også han er kritisk til Senterpartiets arbeid med budsjettet.

– Senterpartiet er jo representert av flere Bryggja-folk og jeg begynner å lure på om de i det hele tatt vet hva de gikk med på, sier Iversen.

Vil være kreative

Bryggjaværingene Reiel Fagerlid og Marit Nore Sørhaug representerte begge Senterpartiet i kommunestyremøtet, og da vi møtte de like etter budsjettet var vedtatt, avviste de blankt at de minutter tidligere hadde vedtatt å legge ned Bryggja skule.

– Nei, det har vi ikke. Det skal vi ta stilling til når skolebruksplanen kommer opp, sier Fagerlid.

Rådmannen har imidlertid gitt klar beskjed om at millionkuttene som det legges opp til ikke lar seg gjøre uten strukturendringer.

Les mer fra budsjettmøtet i Vågsøy i papiravisen mandag 16. desember.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende