De nye eierne til det gamle apotek-bygget i Gate 1 i Måløy har bestemt seg for å pusse opp bygget både innvendig og utvendig. – Det ser jo helt forferdelig ut slik det er i dag, sier huseieren.

– Vi håper dette blir positivt for Måløy sentrum. Vi er veldig nysgjerrige på markedet i byen og så langt har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra folk i området på at vi har kjøpt bygget, forteller Asbjørn Jarl Skaar Skotte i det Ørsta-baserte selskapet Møre Property AS.

Bygget inneholder åtte leiligheter, hvorav fire i dag er utleid. Disse leiekontraktene er nå overført til Møre Property, ifølge Skotte.

Planlegger oppussing

Den nye huseieren forteller at selskapet i tiden fremover skal ta en grundig gjennomgang av hva som må gjøres for å få bygget i bedre stand.

Glad for ny aktivitet

Bente Jørgensen i Måløy handelsforening forteller at hun er svært glad for at bygget er solgt og at de nye eierne har bestemt seg for å pusse det opp.

Bente Jørgensen sier det er positivt for Måløy sentrum at bygget i Gate 1 blir pusset opp. Arkivfoto

– Det gir et godt helhetsinntrykk og det er positivt at det blir mer aktivitet i huset, enten om det blir leiligheter eller næring, sier Jørgensen.

Tidligere har deler av bygget blitt brukt til næringsvirksomhet, og Jørgensen forteller at Handelsforeningen har hatt håp om at det vil skje igjen.

– Men det blir selvfølgelig opp til den nye eieren å bestemme hva bygget blir brukt til. Det viktigste er at huset blir tatt vare på og at det blir pusset opp, understreker Jørgensen.