Taretrålerne har bestemt seg for å lytte til kritikken fra fiskerne i Bremanger. De utsetter trålingen til over påske.

- Vi har besluttet å stanse høsteaktiviteten etter å ha snakket med fiskerne og Fiskeridirektoratet i Måløy. En totalvurdering gjør at vi mener dette er det mest fornuftige å gjøre, sier råstoffsjef Ole Damm Kvilhaug i FMC Biopolymer tirsdag ettermiddag.

- Det er utrolig at de høster tare inne i en gytefjord. Og ikke minst er det provoserende at det skjer på denne tiden da torsken er på vei inn i fjordane for å gyte, sa nestleder Geir Magne Røys i Bremanger Fiskarlag til fjt.no mandag.

Nå har FMC Biopolymer diskutert saken med både Bremanger Fiskarlag og Sogn og Fjordane Fiskarlag, og konkludert med at de venter til over påske med å fortsette høstingen. Dette er i tråd med fiskernes krav.

- Av og til må vi ta avgjørelse ut fra andre hensyn enn juss og fag. Vi ser ingen link mellom gytesuksess og den aktiviteten som vi representerer. Så vi deler ikke bekymringene til fiskerne, men har respekt for det de sier. Nå flytter vi aktiviteten selv om det skaper utfordringer for oss.

- Hvor flytter dere taretrålerne?

- Det vet jeg ikke. Vi må se an vær og vind. Men det kommer kostnader ved dette og det er absolutt ikke optimalt for oss, sier Kvilhaug, som avslutningsvis ønsker understreke at dialogen med de lokale aktørene har vært god.