– Nå er det endelig bestemt, smiler seljeværingen, som for tiden jobber som kokk i Bergen.

I løpet av våren flytter hun hjemover med samboeren Tor Kristian Oldeide, som er fra Måløy. 30-åringen har store planer for en ny turistssatsing på Vestkapp, men holder foreløpig kortene tett til brystet.

– Jeg har mange spennende planer, men noe mer enn det kan jeg ikke si nå, forteller en hemmelighetsfull Myrseth.

Det er flere år siden det sist var aktivitet i kafeen som ligger helt ytterst ved naturperla Vestkapp. De positive tilbakemeldingen har dermed naturligvis vært mange etter at Myrseth denne uken slapp nyheten om at hun overtar drifta.

– Vestkapp er en uslepen diamant med en spektakulær utsikt. Det har vært stille der i mange år, og jeg ser store muligheter der. Jeg tror det kan bli ufattelig bra der oppe, sier seljeværingen entusiastisk.

Vil kjøpe tomta

På kort sikt skal Kristina Leknesund Myrseth leie Vestkapphuset fra Oddgeir Kvernevik og selskapet Kvernevik Holding. Det langsiktige målet er imidlertid å kjøpe det, samt den nærliggende tomta som Selje kommune selger.

Tomta ble lagt ut for salg i dag.

– Planen er å drifte det de første par årene, og etter hvert kjøpe. Jeg må begynne i en ende, sier Myrseth.

Hun er utdannet kokk, og har jobbet på en fjellstue utenfor Bergen de siste tre årene. Hun har også flere andre erfaringer fra hotell- og restaurantbransjen. Hun har i tillegg til å være kokk også jobbet som kjøkkensjef og daglig leder.

– Jeg føler at jeg har bred erfaring, og føler meg veldig klar for dette nå, smiler hun.

Signere kontrakt

Myrseth drar til Selje neste uke for å skrive leiekontrakt med eier Oddgeir Kvernevik.

– Vi ønsker å starte drifta så fort som mulig, understreker Myrseth.