Unni Lunde som leier bolig av Selje kommune  har fått beskjed om at hun må flytte ut av boligen slik at leiligheten kan brukes til å bosette flyktninger.

Leietaker og alenemor Unni Lunde har de siste sju årene bodd i en kommunal gjennomgangsbolig sammen med sønnen. Men for et par uker siden fikk Lunde beskjed fra kommunen om at hun må flytte ut av den 180 kvadratmeter store leiligheten innen 1. mars, ettersom en flyktningfamilie på seks personer fra Syria har behov for å leie den.

«Jeg er sur, lei og frustrert» skrev Lunde i et facebook-innlegg som ble publisert mandag kveld. Innlegget ble delt flere hundre ganger, men er nå slettet fra Facebook.

Facebook-innlegget til Unni Lunde skapte sterke reaksjoner blant innbyggerne i Selje.

– Jeg synes det er bittert at jeg må flytte fordi det virker som at flyktningene er viktigere for kommunen, ettersom de begynner å kaste oss som bor i kommunale boliger ut. Bygda er sjokkert over dette, sier Lunde til Fjordenes Tidende.

– Nå vil jeg finne meg et sted å bo som ikke er kommunalt, slik at jeg bor trygt, legger hun til. 53-åringen har nå blitt tilbudt en mindre leilighet av kommunen. I tillegg får hun dekket leie for de to første månedene som kompensasjon.

– Men dette tilbudet har hun takket nei til, sier Selje-ordfører Stein Robert Osdal. Årsaken til at Lunde må flytte fra den kommunale gjennomgangsboligen er ifølge Osdal at kommunen den siste tiden har sett et større behov for å bruke boligen til ulike formål.

– I utgangspunktet skal beboere i slike gjennomgangsboliger kun bo der i tre år. Men Lunde har bodd der i sju år, ettersom det tidligere ikke har vært behov for at noen andre flytter inn dit, understreker Osdal.

Han viser også til at det er helt tilfeldig at det er en flyktningfamilie som skal flytte inn i den kommunale leiligheten.

– Gjennomgangsboliger er ikke bare ment for flyktninger, men også tilflyttere som trenger et midlertidig sted å bo, eller familier som sliter økonomisk. Nå er det snakk om flyktninger som skal flytte inn, men det kunne like gjerne vært to lærere som skulle flytte til Selje for jobb, understreker ordføreren.

– Er det flere som står i fare for å måtte flytte fra gjennomgangsboliger i Selje?

– Administrasjon må ta en vurdering på om vi ønsker å stramme inn treårsregelen, og om det er behov, sier Osdal.