Rektor Kåre Bakke ved Vågsøy ungdomsskole pleier å være så sikker i sin sak at han forhåndsstemmer. Men i år har valget vært mye vanskeligere.

Rektoren frykter at beslutningsvegringen blant politikerne når det gjelder oppgradering av skolen han styrer skal føre til ytterligere år med skolediskusjon – og ikke noe nybygg.

– Det verste for oss er om vi blir sittende i modulbygget på Tennebø lenger enn nødvendig, fem år, ti år, mens vi venter på noe som bare drar ut i tid, sier Kåre Bakke.Han mener at en nå må respektere at et vedtak er gjort.

– Hva om det nå kommer et nytt vedtak etter valget. Hvor lenge vil det så stå? spør han.

– Hva vil du, som bruker av skolen, skal skje nå?

– At politikerne får på plass en ny skole så fort som mulig. Det fortjener ungene og personalet.Han vil ikke legge føringer på hva andre skal stemme, men legger ikke skjul på at han selv, etter mye tankearbeid, vil stemme på et parti som går for rask realisering av ny ungdomsskole i Måløy.

Besøk på skolen

Tirsdag viste Bakke fylkesordførerkandidat for Venstre Gunhild Berge Stang rundt på dagens ungdomsskole.

Hun forsto rektorens ønske om en snarlig løsning, og stilte seg bak Vågsøy Venstres klare ønske om en sentrumsskole.

– Det er viktig å ha skolen integrert i sentrum. En sier ofte at bygda trenger skolen, men ungene trenger faktisk også bygda rundt seg, sier Berge Stang, som ikke vil mene noe om debatten som går på innsparinger ved renovering kontra nybygg.

Hun syntes planene for den nye skolen så veldig flotte ut.

– På fylkesnivå mener vi at utfordringene vi står framfor med svak folketallsvekst og aldrende befolkning er så store at vi ikke ser noe som er mer riktig å satse på enn dette – skole og utdanning, sier Berge Stang.

Vil ha skolen bygd

Sammen med Høyre, Rødt, Partiet de Kristne og KrF vil Venstre lokalt nå bare ha skolen bygget.

– Det er ingen tid for omkamp. Det forlenger bare dagens uholdbare situasjon. Skolen skal bygges, og modulbygget på Tennebø er en midlertidig løsning der elevene skal tilbake så snart nybygget står ferdig, forhåpentligvis i 2018, sier Edvard Iversen, ordførerkandidat for Vågsøy Venstre.