Et knapt flertall bestemte at kommunen bidrar med 200.000 kroner og blir medeier i selskapet bak en ny skutefest i Måløy.

Med et kapitalbehov på 1 million kroner til Måløys rolle som gjestehavn under Tall Ships Races til sommeren skulle kommunestyret torsdag ta stilling til om kommunen kunne gå inn med 200.000 i tillegg til de 10.000 kronene de allerede har sagt ja til å bidra med.

Flere av kommunestyremedlemmene var svært kritiske til saksutredningen som både manglet en oversikt over organiseringen i selskapet, som er i ferd med opprettes, og et budsjett.

– Vi vet ikke hva disse pengene skal brukes til eller om man i det hele tatt trenger pengene, sukket Viviann Midtbø (SV).Edvard Iversen (V) gjorde det klart at han ikke ønsket å bruke 200.000 kroner på en ny skutefest, mens Hogne Bleie (Frp) ønsket mer informasjon før han kunne bevilge penger.

Da Bleie med flere presenterte et forslag som i praksis utsatte behandlingen av søknaden til neste kommunestyremøte (21. mai), advarte Rolf Domstein (H) om at tiden da ble knapp med tanke på å planlegge arrangementet i juli.

– Jeg er helt enig med Rolf Domstein i at vi kan komme på etterskudd her, men da måtte folk ha tatt tak i dette tidligere og jobbet med saken. Det er ikke kommunestyret sin feil, sa Bleie med en klar hentydning til ordførers innsats.

Frp-politikeren pådro seg raskt en replikk fra Domstein:

– Om det ikke er kommunestyrets feil, er det iallefall kommunestyrets ansvar å sørge for at prosjektet blir gjennomført på en skikkelig måte.

Les mer i papirutgaven av Fjordenes Tidende