Mandag kom det fram at hotellsjefen innrømmer å ha stått bak brannen fredag 25. november 2016. Han tilstår til hele siktelsen, som innebærer både brannstiftelse og forsikringsbedrageri, ifølge Engh Juel.

Politiadvokaten forteller imidlertid at hotellsjefen ikke var i Selje da brannen skjedde.

– Det har vært et opplegg på hotellet. Jeg vil ikke gå i detalj på hvordan det ble utført, men det opplegget som var på hotellet er ikke sånn at man trenger å være der for å få det i gang, sier Engh Juel.

– Når var han sist i Selje?

Politiadvokaten avkrefter at hotellet ble antent ved bruk av mobiltelefon.

– Ble det fjernstyrt?

– Jeg vil ikke gå i detalj på hvordan det ble utført.

Hotellsjefen er en av tre brødre som er siktet for medvirkning til brannen. Han har fått to nye uker i varetekt, og de to andre siktede blir fengslet i fire nye uker.

Politiet fikk medhold i forlenget fengsling for min klient. Kjennelsen vil bli anket, skriver forsvarer Paul Inge Angelshaug i en SMS til Fjordenes Tidende.

Engh Juel bekrefter at også forsvareren til den tredje siktede vil anke avgjørelsen i Fjordane tingrett til lagmannsretten.

– Politiet mener det er sannsynlighetsovervekt for at de andre også har vært involvert i ildspåsettelsen. Vi får se hvordan lagmannsretten ser på saken, sier han.

Satt av tid til rettssak

Etter at hotellsjefen nå har tilstått forholdene har det blitt satt av tid til rettsak i Selje Hotel-saken i Fjordane tingrett i midten av august, ifølge Engh Juel.

Personen som nå har tilstått har ikke tidligere straffehistorikk i Norge, ifølge Engh Juel.

Tilståelsen kommer etter at politiet har gjennomført avhør der hotellsjefen har blitt konfrontert med det Engh Juel beskriver som sterke bevis.

– Etter det har han tenkt seg om og avgitt en ny forklaring der han tilsto.

– Hva slags straff kan han vente seg?

– Det er litt for tidlig å si noe om det. Men det er snakk om alvorlig kriminalitet, og ubetinget fengselsstraff.

Når det gjelder de to andre siktede i saken, mener politiadvokaten at det fortsatt er grunn til mistanke mot dem.

– De har blitt konfrontert med bevis som politiet har innhentet. Vi er ikke ferdige med etterforskningen av dem eller med avhørene, sier han.