– Å ofre Skramsmarka barnehage for at holvikarane skal få beholde barnehagen går jeg ikke med på, sa Marit Sætren (V) i planutvalget før helgen.

Hun liker ikke planene om å flytte Skramsmarka-barna til en storbarnehage i dagens Holvik skule, som er foreslått lagt ned av rådmannen.

– Omtrent alle barna i Skramsmarka bor i Måløy. Jeg jobber på Skram skole like ved og ser foreldre gå og levere ungene i barnehagen og SFO før de går på jobb. Det er fort gjort og veldig enkelt.Sætren viser til at barnehagen bruker friområder på Moldøen, ved Måløy stadion og Sundeskogen og mener utfordringene med trafikk rundt Skram skole er overdrevet.

– Vi bor i et tettbygd strøk og vi er vant med å gå i trafikken. Det har aldri skjedd en alvorlig ulykke rundt skoler eller barnehager i Måløy, sier Sætren.

Hun lanserer barnehagebuss-løsningen en har brukt i Skavøypoll barnehage som en mulig løsning også for Holvik barnehage. Vågsøy kommune har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om om utbedring av garderober, toalett, luftkvalitet og spiserom i Holvik barnehage. Kommunen innser at det ikke er mulig å innfri kravene i dagens bygg og ifølge rådmannen er det eneste alternativet til flytting å stenge barnehagen.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende