Vågsøy kommune takker ja til Skanskas tilbud om å rive gymbygget ved Vågsøy ungdomsskole når anleggsmaskinene allerede står på tomta.

– Om vi kan rive det nå til en rimeligere pris så bør vi ikke utsette det, sa Morten Hagen (H) da formannskapet i Vågsøy torsdag bestemte seg for å be Skanska rive gymbygget på Gotteberg i Måløy når man først er i gang med å rive det øvrige skoleanlegget.

Å gjøre noe med gymbygget var ikke en del av nybyggingsprosjektet på skolen som Skanska fikk før jul. Det ble imidlertid satt av penger i økonomiplanen til et nytt idrettsbygg. Det er anslått at en ny flerbrukshall vil koste kommunen 16 millioner kroner, samt 4 millioner i tippemidler. Dette prosjektet ligger nå ute på anbud, men rivingen av idrettsbygget blir nå tatt ut av prosjektet ettersom formannskapet sa ja til Skanskas tilbud om å gjøre jobben for drøyt 1,8 millioner kroner.

Brukskonflikt

Som Fjordenes Tidende skriver fredag er Skanska og deres underentreprenør AF Decom i mål med rivingen av skolebygget i løpet av de neste to ukene.

– Slik vi vurderer det så er alternativene nå å gå for dette eller å la det hvile til man er helt ferdig med skolen.Kommunen har fått bekreftet fra advokat at Skanska kan få rivingsjobben uten at denne legges ut på anbud fordi man gjør jobben som en del av ungdomsskoleprosjektet som entreprenøren allerede har fått.

Ville ha tall på bordet først

Hogne Bleie (Frp), Einar O. Midtbø (Tverrpolitisk) og Betty Hessevik (Sp) ønsket ikke å vedta en riving av bygget før de har fått den nøyaktige prisen for hva et nybygg vil koste. Tilbudsfrist for anbudsprosessen er satt til 10. mai.

– Nå er dette ute på en anbudsrunde og da er det et ekstremt dårlig signal å sende ut at vi begynner å rive bygget. Da vet de at vi er nødt å bygge et nytt bygg og hadde jeg vært tilbyder hadde jeg i alle fall ikke skrudd ned prisen, sa Bleie.

– Vi har en stram økonomi og legger opp til en enda strammere økonomi. Det taler for at vi bør analysere denne saka grundig før vi tar en endelig beslutning, sa Betty Hessevik.

Rike eller fattige?

Morten Hagen (H) viste da til at man før jul satte av penger til en ny flerbrukshall på skolen.

– Jeg registrerer bekymringene for økonomien. I forrige sak satt de samme representantene og var positive til at vi hadde så god økonomi. Og i andre saker vedtar vi utbygging uten å ha budsjettdekning, sa Hagen, med en klar henvisning til samarbeidspartienes valg om å nylig bruke 10 millioner på to barnehageavdelinger i Holvik, før han avsluttet:

– Her har vi faktisk budsjettdekning.

– Det skifter vel litt rundt bordet hvem som argumenterer med økonomi. Det tror jeg er ganske likt fordelt mellom representantene, svarte da Betty Hessevik.