Snart står et nytt tilbygg klart ved Pelagia i Moldefjorden. Utbyggingen er en del av selskapets nye satsing på helårsdrift ved Selje-fabrikken.

– Det er en investering på rundt 25 millioner kroner, sier fabrikksjef Asbjørn Bøstrand om storsatsingen ved fabrikken, der det nye tilbygget er en sentral del. En økt satsing på makrellfilet-aktiviteten er årsaken til utvidelsen.

Det nye bygget er på rundt 400 kvadratmeter fordelt over to etasjer og skal blant annet romme to helt nye filetmaskiner og en avansert fryser. – Bygget og alt det innvendige vil stå klart i oktober eller november, forteller Bøstrand.

20 nye helårsansatte

Fjordenes Tidende har tidligere omtalt planene for Pelagia i Moldefjorden. Endringene innebærer at fabrikken skal legge over til helårsdrift. Det betyr også at fabrikken vil trenge 20 nye helårsansatte.

Bøstrand forteller at de ennå ikke har startet prosessen med å ansette folk til helårsproduksjonen, men de håper å være i gang med den nye produksjonen i november eller desember måned. Den vanlige makrellproduksjonen starter i september og går gjennom høsten og vinteren.

Storsatsing

I tillegg til å bruke det nye bygget på helårsproduksjonen, skal også rundt 300 kvadratmeter av det eksisterende bygget brukes til den nye satsingen, ifølge fabrikksjefen.

I dag er Selje-fabrikken i stor grad en sesongbedrift som er knyttet til makrellaktiviteten på høsten og vinteren. Men i tiden fremover har Pelagia planer om å utvide driften ved anlegget.Bakgrunnen for utvidelsen er gode markedsmuligheter og en strategisk satsing på større verdiskaping i konsernet, har Gunnar Domstein i Pelagia tidligere uttalt. I dag er det rundt 60 sesongarbeidere som er ansatt ved fabrikken.

– Sesongarbeiderne vil fortsette å være der. De 20 nye arbeidsplassene kommer som et tillegg til sesongaktiviteten som allerede er på fabrikken, uttalte Domstein da nyheten om utvidelsen kom i april.Da ble det også nevnt at man på sikt forventer å doble både aktivitet og antall ansatte.