Den nye politimesteren vil ha mer aktiv tjeneste i Sogn og Fjordane, og for første gang på flere år vil en politibåt også patruljere på kysten.

– Vi må ha en mer aktiv polititjeneste i Sogn og Fjordane fremover. Det bør være en kurant ambisjon, sier Kaare Songstad som hadde sin første arbeidsdag som politimester i nye Vest Politidistrikt mandag.

Som politimester i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt jobbet han mye med å erstatte reservetjenesten med mer aktiv tjeneste i distriktet. Nå vil han gjøre det samme i Sogn og Fjordane og Hordaland. Dermed kan det bli flere politifolk å se på veiene og i gaten i tiden som kommer.

– I mitt forrige politidistrikt slet vi ut politibilene fordi vi kjørte mer aktiv tjeneste om natten. Da fanget vi gjerne en promillekjører klokken halv tre om natten i et området hvor det tidligere var reservetjeneste. At vi får mer aktiv polititjeneste i Sogn og Fjordane tror jeg innbyggerne setter pris på.

Trenger flere folk

Avtroppende politimester i Sogn og Fjordane Ronny Iden forklarer at de i lengre tid har jobbet med å erstatte reservetjeneste i fylket med aktiv tjeneste. Han understreker at graden av bruk av aktiv tjeneste henger nøye sammen med antallet politifolk han har til rådighet. Og på spørsmål fra Fjordenes Tidende om det er en forutsetning at man får tilført flere politifolk om man skal kunne ha mer aktiv tjeneste i Sogn og Fjordane, svarer Kaare Songstad:

– Ja, det er egentlig så enkelt.I 2015 fikk Sogn og Fjordane tilført fire nye stillinger. Ronny Iden forventer at politidistriktet hvert år fram til 2020 vil få nye fullfinansierte stillinger.

Fartsvidunder til rådighet

I tillegg til et mer synlig politi på veiene vil også innbyggerne i Sogn og Fjordane igjen kunne oppleve et politi på sjøen. Det er over fem år siden sist en politibåt patruljerte kysten av Sogn og Fjordane og nå vil den åpne RIB'en til Hordaland politidistrikt også bli å se i Sogn og Fjordane. Båten, som var landets raskeste politibåt da den var ny i 2013, kostet seks millioner kroner. Noe politihelikopter vil man imidlertid neppe se i det nye politidistriktet med det første.

– Nei, det er for dyrt, slår politimester Kaare Songstad fast.