Ingrid Krogsæter (20) og flere andre representanter fra Heimevernet Vestlandet var blant dem som kom til Måløy for å markere frigjøringsdagen i Turnhallen.

Veterantreffet var en del av den nasjonale markeringen av krigsjubileet, der Måløy er valgt ut som en av fire vertsbyer for markeringen.

- Jeg er veldig stolt av å kunne stille i grønt her i dag, sier Krogsæter og viser til uniformen sin.

Hun forteller at arrangementet i Måløy er viktig fordi det gir en verdig markering av både frihet og veteraner.

- Hjemmefronten betydde mye under andre verdenskrig, og vi kjempet en hard motgangskamp. Historien fra andre verdenskrig gjør meg stolt, og det er stas å kunne være her i dag og markere den historien, forteller Krogsæter, som er fra Haram i Møre og Romsdal.

Oppimot hundre personer deltok under arrangementet i Turnhallen, og gjestene fikk blant annet høre statssekretær Himanshu Gulatis på vegne av regjeringen gratulere forsamlingen med frigjøringsdagen.

- Det blir stadig færre personer igjen som har opplevd krigen, derfor er det viktig å bevare disse historiene for fremtidige generasjoner, sa Gulati i sin tale.

Vågsøy-ordfører Morten Hagen (H) og Liv Stave fra kulturutvalget i Sogn og Fjordane fylkeskommune sa også noen ord under veterantreffet.

- Vi må aldri glemme historien, og vi må aldri tro at fred er en selvsagt tilstand, sa Stave.