Saken har tidligere vært unntatt offentligheten, men under onsdagens kommunestyremøte ble den åpnet. Saken går ut på at Selje kommune ønsker å rydde og eventuelt kjøpe tomta som brannskadde Selje Hotel står på, en kostnad på mellom fire og åtte millioner kroner.

Da kommunestyrepolitikerne skulle starte diskusjonen om saken, ble det imidlertid kalt inn til et eget gruppeledermøte bak lukkede dører på et annet møterom.

Etter at det ble stilt spørsmål til hvorfor politikerne tok diskusjonen ut av det offentlige rom, ble diskusjonen mellom gruppelederne åpnet. Etter hvert flyttet gruppelederne seg tilbake til kommunestyresalen.

Fjordenes Tidende har tidligere stilt spørsmål ved lukkingen av Selje Hotel-saken i formannskapsmøtet. Da var begrunnelsen bedriftshemmeligheter.

Ble ikke informert

Det er ikke bare media som reagerer på hemmeligholding av Selje Hotel-saken.

Kommunestyrerepresentant Anfinn Sjåstad (Frp) uttalte under onsdagens kommunestyremøte at han reagerer på at han selv ikke har fått informasjon om saken. Han forklarte videre at formannskapet ikke har informert kommunestyremedlemmer om prosessene. Sjåstad mener dette er kritikkverdig, og vurderer å ta saken videre til Fylkesmannen.

Rådmann Ørnulf Lillestøl mener prinsippet tilsier at en lukket sak er lukket for alle som ikke er til stedet når saken blir diskutert, inkludert kommunestyrerepresentanter.

Fjordenes Tidende kommer tilbake med mer om Selje Hotel-saken, som behandles i kommunestyret onsdag.