Selje kommune beluttet mandag å overdra det gamle kommunehuset i Selje til Stiftinga Sankta Sunniva, Selja og Stad.

- Vi får like mye igjen som det vi gir fra oss. Kanskje mer, sa Gunn Helgesen (Krf) da kommunestyret i Selje mandag morgen avgjorde hva som skal skje videre med det gamle kommunehuset.

Hun var en av politikerne som var positive til å la Stiftinga Sankta Sunniva, Selja og Stad overta huset gratis. Stiftelsen, som blir opprettet på et møte onsdag denne uken, skal være en koordinator for utvikling av opplevelser og reiseliv som en viktig næring i Selje kommune.

Det var ordfører Ottar Nygård (Tverrpolitisk) som fremmet forslaget som fikk flertall. Han fikk støtte fra sine partikollegaer.

- Det sto i de fleste partiprogram at man ønsker å tilrettelegge. Nå har vi muligheten til akkurat det og de som stemmer i mot dette er ikke med på å legge til rette, sa Terje Ødegård (tverrpolitisk).

Frp-erne i Selje var noen av dem som ikke ønsket å gi fra seg bygget gratis.

- Vi er ikke negative til stiftelsen og det som nå skjer i kommunehuset, men det er viktig at bygget og den verdien som det representerer blir værende i Selje kommune sitt eie, mener Svein Hansen (Frp).

Anne-Lise Drage (Frp) viste også til at man kan få behov for bygget etter en kommunesammenslåing. I dag leier Selje kommune lokaler i Selje sentrum.

Både rådmann Ørnulf Lillestøl og økonomisjef Geir Kvisten er begge klare på at politikerne ikke bør vegre seg for å overdra bygget til stiftelsen.

- Slik huset er i dag har det null verdi for kommunen. Det vil koste oss mye å beholde huset og det har vi rett og slett ikke midler til, sa Geir Kvisten.

Han viste til at kommunen har et etterslep på flere titalls millioner kroner i sin eiendomsavdeling og at det man har bør prioriteres på skoler og barnehager.

- Stiftelsen er mye bedre rustet til å finansiere en oppussing av bygget. Vi er på ROBEK-listen og får ikke en krone til å finansiere oppussing. Det kan stiftelsen. Kommunen kan heller ikke gå på tiggerferd til næringslivet. Men det kan stiftelsen, understreket Geir Kvisten.