Pressesjef i Posten John Eckhoff sier de gjorde tiltak da de fikk høre om dette problemet i sommer, og at de snart håper å se effekten av disse.

At posten tar turen innom flere byer og fylker på vei til Førde er ikke noe å gjøre noe med, forklarer pressesjefen.

– Måløy legekontor leverer posten innen fristen, som er 13.30, skal den ikke da være framme neste dag?

– I våre konsesjonsvilkår står det at 85 prosent av posten skal være framme over natt.

– Ja, om det er A-post, sier Eckhoff, som tilføyer at han er ganske sikker på at slike biologiske preparater sendes som A-post.

Har gjort tiltak

Etter at Eckhoff sjekker saken litt nærmere kan han opplyse til Fjordenes Tidende at det er gjort tiltak i denne konkrete saken.

- Vi ble gjort oppmerksom på problemet i denne regionen i juli, og selv om det var midt i fellesferien snudde vi oss rundt og iverksatte umiddelbare tiltak, manuelle løsninger, for å bøte på leveringsproblemet. For vi skjønner jo at dette skaper problem. Mange mennesker har nå involvert seg og gjort en god jobb, og vi jobber videre med å finne enda, og forhåpentligvis mer varige løsninger, for leveringen fra dette området til Førde.

– Hvilke konkrete tiltak er det dere har satt inn?

– Vi må rett og slett sortere ut biologiske preparat, men det krever at mange mennesker kjenner rutinen og at man har orientert hele verdikjeden. Vi prøver altså å redusere antall stoppunkt for disse preparatene på veien fra det vi kaller «67-regionen» til Helse Førde.

– Dere plukker ut prøvene og leverer dem på annen måte?

– Ja, nettopp, svarer Ekchoff, som poengterer at det vil ta litt tid før en slik ny og manuell rutine vil gå seg til.– Men vi vil også ettergå rutinen, forsterke den og se hvordan vi kan gjøre det enda bedre, supplerer han.

– Kan dere klare å få leveringstiden ned i ett døgn?

– Det er målet vårt, ja, avslutter Eckhoff.