Et knappest mulig flertall i kommunestyret valgte torsdag å legge Vågsøy Opplæringssenter til Måløy Brygge.

Kommunestyret i Vågsøy valgte dermed å gå imot formannskapet som gikk inn for å legge opplæringssenteret til Firda Canning. Begge lokalene ligger i Måløy sentrum.

Arbeiderpartiet, som var de eneste som ikke støttet Firda Canning-alterantivet i formannskapet, fremmet rådmannens opprinnelige innstilling om å legge opplæringssenteret til kjøpesenteret Måløy Brygge på nytt torsdag.

- For det første mener vi at Måløy Brygge er et godt valg med tanke på integrering og effektene rundt senteret. Videre er leieperioden 10 år og vi vet ikke hvordan behovet vil være i hele perioden. Da vil det være enklere å finne alternativ bruk i Måløy Brygge som ligger nærmere rådhuset enn Firda Canning, sa Frode Kupen (Ap). Han nevnte også at det å ha lokaler i et bygg like ved rådhuset kan være gunstig når funksjoner i en eventuell ny kommune skal fordeles.

I tillegg til Arbeiderpartiets seks representanter, stemte tverrpolitisk liste, Senterpartiet, Rødt og KrF for å legge opplæringssenteret til Måløy Brygge. Høyre, Venstre og Frp ville heller legge senteret til Firda Canning.

Det inngås leieavtale med Måløy Brygge AS, til lokaler for opplæringssenter med mer. Rådmannen får fullmakt til å inngå avtale, når alle formaliteter/arealdisponering er på plass.

Vågsøy kommune leier idag lokaler i 4. etasje i bygget som huser Sparebanken Vest på gateplan i Måløy sentrum. Denne leieavtalen utløper i oktober 2016. Vågsøy kommune har gjort vedtak om å ta i mot flere flyktninger og dette medfører økt behov for areal til undervisningslokaler.