Det er fremdeles ikke avgjort hvem som blir ordfører i Selje kommune. I dag fortsetter forhandlingene.

– En kan aldri vite når det gjelder politikk, men forhåpentligvis kommer vi til en løsning i dag, forteller Kenneth Brandal (H) til Fjordenes Tidende.

Det er Tverrpolitisk liste i Selje som har innkalt til møtet, ifølge Brandal. Fjordenes Tidende har forsøkt å kontakte ordførerkandidat i partiet, Jan Vidar Smenes, flere ganger uten å ha lykkes.

Etter det Fjordenes Tidende kjenner til, skal flere partier møtes i ettermiddag for å diskutere videre i kampen om kommunens nye ordførerverv.

I fredagens utgave av Fjordenes Tidende kunne vi fortelle at det trolig er Høyre som kan avgjøre hvem som blir Seljes nye ordfører.

Resultatet fra valget viser at Tverrpolitisk liste fikk hele 31,9 prosent av stemmene, og ordførerkandidat Jan Vidar Smenes er innstilt på å overta ordførersetet. Han trenger imidlertid fire stemmer fra kommunestyret for å kunne bli kommunens nye ordfører.

Trolig får han støtte fra Kristelig Folkeparti og Arbeiderpartiet. Sistnevnte har 1 mandat, mens KrF har 2 mandat. Dermed gjenstår det altså en stemme for at Smenes kan kunne overta ordførervervet.

I fredagens utgave av Fjordenes Tidende kom vi til skade for å skrive at Kristelig Folkeparti bare hadde 1 mandat i Selje kommune. Dette stemmer imidlertid ikke, da partiet har 2 mandat. Fjordenes Tidende beklager feilen.