Et sikkert vårtegn for speiderne i Raudeberg KFUK-KFUM er den tradisjonsrike leiren på Kråkenes, der deltakerne får utforske nærområdet gjennom aktiviteter som paintball, rappellering, fjellklatring, pil og bue, turer til fyret og matlaging på bål.

Mat på bål: Kjetil Aasebø Halsør og flere speidere gjør klart til å grille pølser på bålet.

Årets speiderleir ble imidlertid litt annerledes enn de tidligere årene, ettersom det var rekordmange deltakere med denne gangen. Med en speidergjeng på 35 friluftsglade barn i tillegg til instruktører, var det folksomt på Kråkenes da speiderne slo leir. Teltene ble slått opp like ved den gamle skolen på Kråkenes, og barna fikk være ute i det fri fra morgen til kveld.

Flere i speidergruppa

Speiderleder Petter Lillestøl fra Raudeberg sier antallet aktive i speidergruppa har gått jevnt opp-over de siste årene, men at det aldri har vært flere påmeldte enn i år.

– Vi hadde med speiderne i Selje ett år, men vi var allikevel ikke så mange som vi var i år. I tillegg har været vært upåklagelig, sier en fornøyd Lillestøl.

Speidergruppa har medlemmer fra Raudeberg, Måløy, Deknepollen og flere andre steder i Vågsøy kommune. Til sammen er det rundt ca. 50 aktive medlemmer.

– Alle aktiviteter har sine gode og dårlige år. For 15 år siden var vi nede i ca. åtte medlemmer, sier Lillestøl og legger til:

– Og friluftsliv er på «moten» akkurat nå.

Moro fra morgen til kveld

Under årets leir kom speidergruppa til Kråkenes fredag ettermiddag. Da satt de opp teltene sine og laget til leiren. De spiste et måltid fra bålet og barna la seg ikke før det ble langt på natt.

Mange aktiviteter: Vanessa Rosing Kvalheim (t.v.) og Amalie Halsør Myklebust koser seg på speiderleir på Kråkenes. Rappellering var bare en av mange aktiviteter barna kunne velge mellom. Amalie forteller at hun synes det kjekkeste var å få sove i telt.

– Barna hadde masse energi da de kom, og var oppe igjen klokken fem om morgenen. Lørdag kveld ble det litt annerledes, for da hadde vi masse aktiviteter gjennom dagen, så da de skulle legge seg igjen på kvelden var det helt stille, smiler speiderleder Morten Barmen fra Raudeberg.

Lørdagen på speiderleiren besto blant annet av tur til Kråkenes fyr. Der fikk de se på fyret og fuglene.

– De fikk til og med se en ørn, det syntes de var kjekt. Ellers går det i mye leik og moro her på leiren, legger Barmen til.

Flere jenter påmeldt

Barmen har vært med som speiderleder i Raudeberg KFUK-KFUM i flere år, og viser til at det med årene har blitt flere og flere jenter som har lyst til å være med på den tradisjonsrike leiren.

– Da jeg begynte i 2010, var det stort sett gutter som var med. I år var det en god del jenter som var påmeldt. Det er kjekt at det har blitt mer populært blant jentene, understreker han.

– Ja, nå mangler vi bare kvinnelige speiderledere, ler Einar Lillestøl, en annen av speiderlederne i gruppa.